Gezocht: No Surrender-lid Sooi de Coninck voor moord op clubgenoot Hugo van Houten

30 augustus 2016 om 19:06
nl
Politie en justitie verdenken (voormalig) No Surrender-lid Sooi de Coninck van het doodschieten van Hugo van Houten (27). Het rechercheteam heeft de afgelopen vier weken tevergeefs geprobeerd de 42-jarige hoofdverdachte aan te houden, onder meer op een mogelijke verblijfplaats in Tilburg. Van Houten werd vorig jaar augustus vermoord in Molenschot, vlakbij vliegbasis Gilze-Rijen.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De advocaat van De Coninck, die de man in verschillende zaken heeft bijgestaan, laat aan Omroep Brabant weten contact te hebben met de officier van justitie. Of De Coninck van plan is zich te melden, kan hij bevestigen noch ontkennen. “Ik onthoud mij op dit moment van ieder commentaar.”
Op het moment overweegt justitie om De Coninck op de nationale opsporingslijst te plaatsen. "We zijn nu bijna een jaar met het onderzoek bezig. Het gaat om een heftige zaak en een serieuze verdenking. We willen het graag zo snel mogelijk oplossen", meldt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk.
Foto volgt misschien laterDe Coninck heeft zich volgens de politie niet aan een ultimatum gehouden. “Hij weet dat er naar hem gezocht wordt. We hebben op verschillende manieren geprobeerd contact met hem te krijgen." De politie publiceert lopende het onderzoek liever geen volledige namen van verdachten.
“Maar nu zagen we geen andere keus. We hebben officiële toestemming van Justitie om zijn naam vrij te geven. Het wordt de komende weken geen heksenjacht, maar als hij zich niet meldt, dan denken we erover om ook zijn foto te publiceren en hem op de opsporingslijst te zetten.”
Ruzie over drugsZowel De Coninck als Van Houten waren (ex)-lid van de omstreden motorclub No Surrender. Goed ingevoerde bronnen meldden aan Omroep Brabant dat een ruzie over drugs uit de hand zou zijn gelopen. Het slachtoffer had veel kennissen op de camping in Molenschot waar Hugo van Houten vaste bezoeker was, maar ook in Tilburg.
Uitvoerig onderzoek en tips na Opsporing Gezocht leidden de recherche naar de 42-jarige De Coninck. De officier van justitie in Breda heeft toestemming gegeven om hem aan te houden.
'Al jaar niet gezien'Bij het Tilburgse chapter van No Surrender hebben ze Sooi de Coninck al een jaar niet meer gezien. “We schrikken van het feit dat hij hiermee in verband wordt gebracht. Daar sta je wel even van te kijken. Waar Sooi in de tussentijd is geweest, durf ik niet te zeggen. Niet bij de club in ieder geval”, meldt een lid.
ZIE OOK: ‘Ik mis je zo’, volkszanger Jeffrey Heesen uit Oss draagt nummer op aan vermoorde Hugo van Houten
Moord Hugo van Houten De 27-jarige Hugo van Houten uit Capelle aan den IJssel werd vorig jaar augustus in de Broekstraat in Molenschot in de bosjes gevonden. Zijn auto, een donkerkleurige Opel Corsa, stond honderd meter verderop. Mogelijk is hij uit zijn wagen gevlucht en daarna onder vuur genomen.
ZIE OOK: Liquidatie Hugo van Houten: politie verwacht geen snelle doorbraak in onderzoek
[YouTube:body:https://youtu.be/pYiurhwlAL8][Tweet:https://twitter.com/FaanenFM/status/633351615186120704]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.