Video

Klanten TimmersGems geschokt maar niet verbaasd na vondst koraal en dierenhuiden

30 augustus 2016 om 15:16
nl
Klanten en ex-klanten van TimmersGems uit Berghem staan er niet van te kijken dat juist bij dit bedrijf de enorme recordvangst aan koraal en dierenhuiden is gedaan. De eigenaar van het bedrijf wordt verantwoordelijk gehouden voor de mogelijk illegale invoer van beschermde dier- en plantensoorten en hij wordt verdacht van witwaspraktijken. Hij is nog niet aangehouden.
Profielfoto van Schalkens Daisy
Geschreven door
Schalkens Daisy

"Ik was absoluut niet verbaasd toen ik het nieuws hoorde", vertelt Ger Schaareman uit Geldrop. Hij verkoopt edelstenen en sieraden op verschillende markten en gaat regelmatig naar Berghem om inkopen te doen. "Al denk ik wel dat het voor een gemiddelde groothandel in deze spullen op deze manier moet gaan."
ZIE OOK: 2000 kilo koraal, ivoor en huiden van beschermde dieren gevonden in Berghem
"Ik wist gelijk dat het over hem moest gaan", vertelt een ex-klant die liever anoniem blijft."Er is maar één persoon in Brabant die het kapitaal heeft om op deze schaal in te kopen en dat is hij." Die hoeveelheid wekte al eerder argwaan bij de ex-klant. "Dat kan gewoon niet eerlijk verkregen zijn. Dat geloof ik nooit. Je weet gewoon dat deze dieren niet op een natuurlijk manier zijn gestorven."
Edelstenen populairHet familiebedrijf TimmersGems bestaat al meer dan 35 jaar en heeft een groot assortiment. In dat assortiment zitten ook genoeg spullen die wel gewoon legaal verkocht mogen worden. De edelstenen die ze verkopen zijn populair onder de klanten. "Het zou jammer zijn als hij na dit nieuws ten onder zou gaan want hij heeft af en toe leuke spullen liggen", aldus Schaareman.
ZIE OOK: Eigenaar TimmersGems ontkent 'illegale praktijken' na recordvangst koraal en huiden van dieren Geschokt over de grote van vondstHoewel de meeste klanten en ex-klanten er dus niet van staan te kijken dat de vondst hier werd gedaan, zijn ze wel geschokt over de grootte ervan. "Ik schrok heel erg toen ik de beelden zag", vertelt een klant die anoniem wil blijven. "Het was nogal heftig en ik denk dat wij er ook niet meer naartoe gaan, ook al kwamen wij altijd voor de mineralen en zoutstenen en niet voor deze producten."App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.