Video

'Wat daar gebeurde, kan echt niet', burgemeester tegen heropening seksparkeerplaats

30 augustus 2016 om 23:53
nl
"Wat daar tot anderhalf jaar geleden plaatsvond kan echt niet door de beugel," aldus burgemeester van Waalwijk, Nol Kleijngeld. Hij doelt onder meer op illegale prostitutie. Maandag werd bekend dat de veelbesproken seksparkeerplaats ’t Vaerland aan de A59 bij Waalwijk weer open gaat.
Profielfoto van de Schipper Eva
Geschreven door
de Schipper Eva

Platform Keelbos, een belangenorganisatie voor homo-ontmoetingsplaatsen, maakte bezwaar tegen de sluiting van de parkeerplaats en heeft gelijk gekregen. De gemeente en andere betrokken partijen namen de beslissing om de parkeerplaats te sluiten op basis van een wetsartikel dat hier niet voor bedoeld is.
TegenvallerEen tegenvaller voor burgemeester Kleijngeld die de parkeerplaats het liefst definitief zou sluiten. "Wij hebben niet zonder reden anderhalf jaar geleden samen met Rijkswaterstaat gezegd: we willen een openluchtbordeel langs de A59 geen kans geven. Ook omdat dit criminaliteit aantrekt waarvan ik denk dat dit niet zou moeten kunnen", aldus de burgemeester. Samen met Rijkswaterstaat is toen besloten de parkeerplaats te sluiten.
Alsnog sluitenBurgemeester Kleijngeld wil alsnog proberen de parkeerplaats te sluiten op basis van het feit dat het een  parkeerplaats is zonder een benzinestation. Als de overwoekerde parkeerplaats in de tussentijd weer opengaat, zal de politie volgens hem intensiever moeten controleren.
Kleijngeld hoopt dat dit niet gebeurt: "Je jaagt Rijkswaterstaat dan op enorme kosten omdat zij de parkeerplaats weer toonbaar moet maken." Maar dat is volgens hem niet het grootste probleem. "Het trekt dusdanig criminaliteit aan dat ik niet de verantwoordelijkheid wil nemen om te zeggen: ga maar door."
Schriftelijke vragen SGP De SGP-fractie heeft een aantal schriftelijke vragen voorgelegd aan het college. Zij willen onder meer weten wat voor fouten er zijn gemaakt tijdens de juridische procedure en wat de gemeente gaat doen om overlast in de toekomst te voorkomen.
Parkeerplaats 't Vaerland werd vorig jaar in januari gesloten. Aanhoudende overlast van illegale prostitutie was de reden voor dit besluit. Drie maanden later was die sluiting definitief.
Omroep Brabant liet in een reportage zien dat de strijd tegen illegale prostitutie op de parkeerplaats faalde. [YouTube:https://www.youtube.com/watch?v=cwC6cFkmF6s]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.