Afscheidsduel Anthony Lurling met veel oud-voetballers, 'Hij is erg zenuwachtig'

30 augustus 2016 om 16:00 • Aangepast 21 november 2020 om 08:00
nl
Theo Lucius, Joonas Kolkka, Jan van Grinsven, Matthew Amoah, Kees Kwakman en Arnold Scholten. Het is een willekeurige greep uit de groep prominente oud-voetballers die vrijdagavond in het Rat Verlegh Stadion in Breda meespelen in de afscheidswedstrijd van Anthony Lurling.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

In het vriendschappelijke duel tussen NAC en FC Den Bosch zal Lurling zelf met beide teams een helft meedoen. "Hij is echt heel erg zenuwachtig", zegt zijn vrouw Floortje Lurling.
Anthony Lurling stopte aan het eind van vorig seizoen als professioneel voetballer. Hoewel hij al eerder afscheid nam met een ereronde bij NAC en FC Den Bosch, vinden beide clubs -die waar zijn hart ligt- dat de aanvaller ook als eerbetoon een afscheidswedstrijd verdient. Vrijdag 2 september om 19.30 uur is het zo ver in het Bredase Rat Verlegh Stadion.
Wandelstokken"Ik kijk er heel erg naar uit", zegt Anthony Lurling. "Het is een eer dat die clubs dat voor mij geregeld hebben. Het enige dat ik eigenlijk weet is welke spelers er mee gaan doen, want die heb ik zelf samengesteld. Iedereen was meteen enthousiast en wilden meteen meedoen. Zeker voor de NAC-supporters is het een geweldig elftal met veel jongens die heel lang bij de club gespeeld hebben. Er zijn er zelfs (Feher, Kolkka en Schalk) die uit het buitenland overkomen."
"Bij Den Bosch doen er ook een aantal van de oude garde (Scholten, Van der Hoorn, Lucius en Van Helmond) mee, dus er komen een paar wandelstokken aan te pas", lacht Lurling. "Ik hoop verder dat het druk wordt. Dat het Rat Verlegh Stadion goed gevuld is voor de jongens die komen."

Wachten op privacy instellingen...

Floortje LurlingEén van de drijvende krachten achter de afscheidswedstrijd van Lurling is zijn eigen vrouw, Floortje. Al weken zeurt Anthony aan haar hoofd over wat er precies op het programma staat, maar ze laat niets los. "Hij is heel erg zenuwachtig", zegt Floortje Lurling. "Ik heb hem nog nooit zo meegemaakt."
Voor Floortje is het vrijdag natuurlijk ook een speciale dag. Van de 22 jaar dat Anthony Lurling betaald voetbal speelde, maakte zij het gros mee. "We zijn negentien jaar samen, dus er is heel wat voorbij gekomen. Ik moet zeggen dat er wel veel langs me heen is gegaan. Ik was er voor hem en al zijn hoogtepunten zijn automatisch mijn hoogtepunten."
Niet geslaagd bij FeyenoordFloortje en ook zijn kinderen belangrijk voor Anthony Lurling. Hij vindt er zijn rust. Vooral Floortje is van grote invloed geweest tijdens zijn carrière. Wellicht dat Lurling daarom bij Feyenoord niet slaagde.
"Het is fijn als je thuissituatie goed is", zegt Anthony Lurling. "Dat is bijvoorbeeld het probleem in Rotterdam geweest toen ik bij Feyenoord speelde. Ik was alleen, want we zijn heel even uit elkaar geweest. Dan kom je na een slechte wedstrijd of een vervelende gebeurtenis thuis en dan zit je alleen. dan krop je het op. Maar daarna heb ik het heel vaak en heel lang iets van me af kunnen zetten door er thuis over te praten of juist niet."
'Derde helft is beste bij NAC'Het zijn vervlogen tijden, vrijdagavond speelt Lurling voor het laatst met zijn oude collega's in een echt stadion. Het Rat Verlegh Stadion, dus dan komt het goed. "De derde helft is meestal het beste bij NAC", zo weet hij.
Ook Floortje kijkt er naar uit. "Dat gevoel, dat Avondje NAC, dat mis ik de laatste jaren wel. Het echt met elkaar zijn."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.