Video

VIDEO: Zo zag het station van Breda er uit in 1927

30 augustus 2016 om 16:05
nl
Na bijna drie jaar zagen, knippen, timmeren, schroeven, lijmen en programmeren was het vorige week eindelijk zover voor de leden van modelspoorvereniging Baroniespoor uit Etten-Leur. Hun replica van het Bredase station anno 1927 was eindelijk klaar voor de stresstest. Alle 64 wissels en sporen moesten worden getest omdat het spoor bij de opening van het nieuwe station in Breda tentoongesteld gaat worden. Dit gebeurt tijdens BelcrumSpoort, een meerdaags event rond de opening van het station.
Profielfoto van van den Hoven Maarten
Geschreven door
van den Hoven Maarten

"We zijn nog lang niet klaar hoor" zegt Frans van Ham, voorzitter van de vereniging. "Maar het is wel een hele opluchting dat alles werkt en we een werkend spoor kunnen laten zien volgende week."
DetailsElk huis dat rondom het station stond in 1927 wordt tot in detail nagemaakt door de hobbyisten. "Eén gebouwtje is al drie tot vier maanden werk" zegt Frans. Om alles zo precies mogelijk na te bouwen doken enkele leden de stadsarchieven in.
Alle gebouwen die nog niet nagemaakt zijn staan als foto opgesteld rond het spoor. "Voordat we alles af hebben zijn we weer een jaar of drie verder, maar dit is al heel mooi."[Tweet:https://twitter.com/mvdhoven/status/770558631117029376]SpoorplanNaast het tot in detail namaken van het station gaat er ook veel tijd zitten in het spoor. "Alles ligt precies hetzelfde zoals in het echt" zegt Van Ham. "Ongeveer tien man binnen onze vereniging zijn alleen maar bezig met de techniek. Gelukkig hebben we ook wat jonge jongens, die goed zijn met de ICT."
De stresstest mag dan geslaagd zijn, nog niet alles verloopt constant vlekkeloos. "Probeer maar eens een trein uit 1927 op een spoor van 2016 te zetten", lacht Frans. "Dit zijn kleine probleempjes, die zijn 8 september zeker opgelost, en dan staat dit ding te pronken in Breda! Schitterend toch?" Aldus de trotse voorzitter.
[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=WQKK64I-9Ws]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.