Kootje de witkuifkaketoe is zoek - Omroep Brabant

Kootje de witkuifkaketoe is zoek

30 augustus 2016 om 17:05
nl
Witkuifkaketoe Kootje is zoek. Ze vloog weg van camping Uit en Thuis in Bergen op Zoom. Opmerkelijk is dat de kweker van de vogel zich heel druk maakt om Kootje en een zoektocht is gestart. "Mijn hart ligt nog steeds bij de kuikens. Ik was er kapot van toen ik hoorde dat ze weg was", zo vertelt Astrid van der Sluis.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

De vermissing is niet alleen verdrietig, maar ook financieel een klap. Voor een witkuifkaketoe betaal je namelijk al gauw duizend euro.
GeschrokkenDe eigenaren van Kootje verbleven op camping Uit en Thuis. Kootje kon al vliegen, maar moest nog gekortwiekt worden. Dat is het knippen van de vleugels zodat papegaaien niet ver weg kunnen vliegen. Van der Sluis had nog aangeboden om het voor de eigenaren te doen, maar ze zeiden dat ze het zelf wilden doen. Ze waren er helaas te laat mee, want Kootje schrok ergens van en vloog in een boom.
Van der Sluis heeft veel boswachters gemaild met de vraag of ze uit willen kijken naar de witkuifkaketoe. Boswachter Erik de Jonge heeft al beloofd goed op te letten of hij Kootje ergens ziet.
[Tweet:https://twitter.com/BoswachterEdJ/status/770553344041578497]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.