Voorkomen dat criminelen investeren in vastgoed en horeca, minister enthousiast

30 augustus 2016 om 18:51
nl
Minister Ard van der Steur is zeer te spreken over de manier waarop de gemeente Bergen op Zoom samen met de politie, justitie en andere partijen de georganiseerde criminaliteit in de gemeente aanpakt. Dat zei hij dinsdag toen hij de gemeente bezocht.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

De aanpak van de georginseerde criminaliteit heeft topprioriteit in Bergen op Zoom. Illegaal verkegen vermogen wordt door criminelen vaak geïnvesteerd in luxe spullen en vastgoed en horeca. Daardoor vermengt de boven- met de onderwereld en dat fenomeen wil de gemeente Bergen op Zoom tegengaan.
Nog een hoop werk"Het is zaak dat opsporingsdiensten en het lokaal bestuur gezamenlijk blijven optrekken als één overheid want er valt nog het nodige werk te verzetten om het ondermijnende effect van de georganiseerde misdaad op de samenleving verder terug te dringen", zo vindt ook Van der Steur.
Andere West-Brabantse burgemeesters lieten eerder ook weten dat ze zich zorgen maken over vermenging van de onderwereld met de bovenwereld. Avans doet onderzoek naar het probleem.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.