'Voortvluchtige Sooi de Coninck zat in Belgische gevangenis vanwege grote drugszaak'

31 augustus 2016 om 00:37
nl
Sooi de Coninck, de hoofdverdachte in een liquidatiezaak in Molenschot, zat eerder in België vast voor een grote drugszaak. Dat schrijft De Telegraaf. De Coninck wordt gezocht voor de moord op Hugo van Houten in Molenschot.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

De voortvluchtige crimineel zat van oktober 2015 tot begin dit jaar vast in een Belgische cel. “We kunnen zeggen dat hij enige tijd heeft vastgezeten voor een zeer groot onderzoek. De man is recent vrijgelaten, maar geldt nog steeds als verdachte”, zegt een woordvoerder van het Hasselse parket tegen de krant.
Dinsdag bracht de politie de naam van Sooi de Coninck naar buiten. Het rechercheteam zit al vier weken tevergeefs achter hem aan. Mocht hij zich nu niet melden, dan bestaat er een kans dat zijn foto ook word gepubliceerd en dat hij op de nationale opsporinglijst wordt gezet.
LiquidatieSooi de Coninck is de hoofdverdachte in de liquidatiezaak van de 27-jarige Hugo van Houten uit Capelle aan den IJssel. Die werd vorig jaar in de Broekstraat in Molenschot dood in de bosjes gevonden. Het slachtoffer en De Coninck zouden beiden lid zijn (geweest) van motorclub No Surrender.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.