'Prominente politiecommissaris uit Eindhoven geschorst vanwege corruptie'

31 augustus 2016 om 14:52
nl
Een vooraanstaande politiecommissaris uit Eindhoven is geschorst op verdenking van fraude en corruptie. Dit meldt de NRC. De commissaris, Peter van den E., is volgens de krant vijf maanden geleden al geschorst.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De politiecommissaris was bij de Nationale Politie verantwoordelijk voor de inzet en aanschaf van camera’s, microfoons en andere technische hulpmiddelen.
Van den E. is volgens de krant nog op vrije voeten, maar hij zou in oktober worden aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zelf te hebben geprofiteerd van zaken die de politie met bedrijven deed. Ook wordt hij verdacht van belangenverstrengeling door zaken te doen met vrienden.    
Criminee!De Eindhovenaar was van 2003 tot 2013 directeur van Criminee!. Het Regionale Platform Criminaliteitsbeheersing van de regio Brabant-Oost. Een stichting waarin overheid en bedrijfsleven samenwerken.  
De zaak van Van den E. is de derde grote corruptiezaak bij de Nationale Politie in een jaar. Vorig jaar werd politiemol Mark M. uit Weert opgepakt voor het handelen in vertrouwelijke politie-informatie. En in juni werd in Den Haag een agent gearresteerd die onder meer wordt verdacht van corruptie en deelname aan een criminele organisatie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.