Jongen (5) heeft flinke hersenschudding na val van glijbaan in zwembad Eindhoven

31 augustus 2016 om 12:42
nl
De jongen van vijf die dinsdag van een kinderglijbaan in het Ir. Ottenbad in Eindhoven viel, heeft bij de val een flinke hersenschudding en twee hoofdwonden opgelopen. Dit laat een woordvoerder namens het zwembad woensdagochtend weten.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Unitleider Jos van Gennip van het zwembad heeft woensdag meteen contact gehad met de moeder van de kleuter. Zij vertelde dat haar zoontje geen blijvende schade aan zijn val overhoudt. Dit is dinsdag in het ziekenhuis in Nijmegen gebleken uit scans die daar werden gemaakt.  
De jongen klom dinsdag aan het eind van de middag buiten op de glijbaan bij het kinderbad, maar bedacht zich. Toen hij via de trap weer naar beneden wilde klimmen, viel hij volgens Van Gennip zo’n anderhalve meter naar beneden. Hij belandde op zijn hoofd.
Moeder zag het gebeurenDe moeder van de jongen was in de buurt en zag het ongeluk gebeuren. De kleuter is volgens Van Gennip even buiten bewustzijn geweest, maar nog voor de traumaheli ter plekke was, was hij weer bij.
Uit voorzorg is hij na zijn val met de helikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Dat wilde hij eigenlijk niet. “Ik wil niet in de helikopter”, was volgens de woordvoerder van het zwembad het eerste wat hij zei nadat hij bijkwam.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.