Man rijdt 240 kilometer per uur op A58, klemgereden na kilometerslange achtervolging

31 augustus 2016 om 14:06
nl
Na een lange achtervolging over de A58 werd maandagavond een roekeloze bestuurder aangehouden. De 24-jarige man die in Duitsland woont, reed met extreme snelheden op een gevaarlijke manier, negeerde een rood stoplicht en belde niet handsfree.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

Het begon allemaal in Tilburg. Een politieagent reed in een onopvallende dienstwagen over de Burgemeester Bechtweg. Daar werd hij voorbijgesneld door een Mercedes met een kapotte koplamp en een Duits kenteken.
Op de kruising met de Baggerweg negeerde de bestuurder het rode stoplicht. De agent besloot achter de Mercedes aan te gaan. Hij reed de A58 op richting Eindhoven, waarbij hij snelheden van 240 kilometer per uur bereikte.
SnelwegachtervolgingVoor de afslag Oirschot ging de bestuurder langzamer rijden. De achtervolgende agent zag dat de man een mobiele telefoon in zijn hand had. De politie sommeerde de bestuurder van de Mercedes hem te volgen richting de afrit.
Daaraan gaf de bestuurder in eerste instantie gehoor. Op het laatste moment draaide hij terug de snelweg op. Op de parkeerplaats van een wegrestaurant ter hoogte van Eindhoven werd de bestuurder uiteindelijk klemgereden door politiewagens.
Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij heeft een proces-verbaal gekregen voor het overtreden van de maximumsnelheid, het niet handsfree bellen, het rijden door rood licht en gevaarlijk rijgedrag. Daarnaast moet hij een cursus volgen over verantwoord gedrag in het verkeer.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.