PowNed moet Onno Hoes schadevergoeding betalen

31 augustus 2016 om 14:58
nl
Omroep PowNed moet Onno Hoes uit Den Bosch een schadevergoeding betalen na het uitzenden van privébeelden van de oud-burgemeester. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam woensdag bepaald.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

PowNed zond eind 2014 beelden uit van een privéafspraak van Hoes met een 20-jarige student. Hoes was in die tijd burgemeester van Maastricht. Door de beelden van PowNed kwam zijn positie als burgemeester ter discussie te staan en raakte hij uiteindelijk zijn baan kwijt.
De oud-burgemeester eiste daarom een schadevergoeding van de omroep.
Hoogte schadevergoeding nog onduidelijkDe rechtbank oordeelde eerder in een tussenvonnis dat PowNed de beelden niet had mogen uitzenden. Hoewel de omroep vond dat het rechtmatig was om de beelden te laten zien, bleef de rechter woensdag bij zijn eerdere uitspraak.
Powned moet alle beelden van Hoes van zijn website halen. Hoe hoog de schadevergoeding is die de omroep moet betalen, moet nog worden berekend.
Eerder al in opspraakHoes had de student in oktober 2014 via Twitter ontmoet en een paar keer met hem in een restaurant afgesproken. In december 2013 was Hoes al in opspraak gekomen door een uitzending van SBS 6, waarin hij zoenend met een 24-jarige man te zien was.
De gemeenteraad van Maastricht had naar aanleiding daarvan met Hoes afgesproken dat hij de gemeente niet opnieuw in diskrediet zou brengen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.