Driekwart van ex-Philip Morrismedewerkers weer aan het werk

31 augustus 2016 om 14:59
nl
Donderdag is het precies 2 jaar geleden dat sigarettenfabrikant Philip Morris er mee ophield. Zoals afgesproken sluit daarom woensdag het Mobiliteitscentrum dat was opgezet voor begeleiding naar ander werk.
Profielfoto van Juda Peter
Geschreven door
Juda Peter

En met succes: 76 procent van de 935 ex-werknemers die daarvoor aanklopten, zijn inmiddels elders aan de slag Het succespercentage is ook volgens het UWV behoorlijk hoog, zeker als je bedenkt dat de gemiddelde leeftijd van de ex-medewerkers 47 jaar was.
Bemiddeling niet helemaal voorbijWat opvalt is dat veruit de meeste mensen -zo'n 70 procent- buiten Bergen op Zoom werk hebben gevonden. Vooral net over de grens in België, maar ook in Rotterdam en Woensdrecht.
De groep van 100 tot 150 mensen die nog actief naar ander werk zoekt, zijn vooral vijftig- tot zestigjarigen. Die worden nog steeds bijgestaan door de re-integratiebureaus die bij het Mobiliteitscentrum betrokken waren. Dit gebeurt met geld vanuit het sociaal plan van Philip Morris.
Positieve draai aan sluiting fabriekFrits Galle die mede het Mobiliteitscentrum opzette, heeft er ondanks de sluiting, een goed gevoel bij. "De klap rond het stoppen van de sigarettenproductie is uiteindelijk goed opgevangen."
Naast de fraaie werk-naar-werk-cijfers, is in één van de hallen van Philip Morrisweer wat bescheiden productie van halffabricaten opgestart. Dat biedt nu werk aan zo'n 200 mensen en zal de komende tijd met tientallen arbeidsplaatsen groeien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.