Video

Chantal leeft nog steeds in een hel: 'Ik wil gerechtigheid'

31 augustus 2016 om 19:11
nl
Voor Chantal uit Werkendam is het klip en klaar. Haar missie is pas geslaagd wanneer duidelijk is wie vorig jaar januari een seksfilmpje van haar op internet heeft gezet. “Ik heb alleen belang bij de gegevens van de dader”, aldus de 22-jarige vrouw, die zich ook in de steek gelaten voelt door haar ex-vriend.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Chantal liet dit woensdagmiddag in Breda doorschemeren na een zoveelste rechtszaak die er is geweest in haar controverse met Facebook. Ze vertelde aan Omroep Brabant dat haar leven nog steeds een hel is.
Filmpje via Florijn College op internetAllemaal het gevolg van het feit dat iemand op internet een filmpje heeft geplaatst waarop te zien is hoe ze haar toenmalige vriend bevredigt. Inmiddels is ze er achter gekomen dat het filmpje vanaf een computer van het Florijn College in Breda viraal is gegaan. Het ROC West-Brabant, waartoe deze school behoort, werd woensdag in een kort geding gesommeerd mee te werken aan een onderzoek wie hier achter zit.
ROC in spagaat“We willen dat best doen, maar we worden beperkt door privacywetgeving. We kunnen persoonlijke informatie over onze leerlingen en medewerkers niet aan derden afstaan”, zo verklaarde Rob Neutelings de spagaat waarin zijn school zit. Neutelings is lid van de raad van bestuur.
Maar volgens Chantal hoeft de school zich echt niet helemaal bloot te geven. Zij wil enkel en alleen weten wie op het voor haar onzalige idee is gekomen om het filmpje op het wereldwijde web te slingeren. “Dan heb ik eindelijk gerechtigheid en kan ik die vragen stellen die ik al heel lang heb wil stellen”, aldus de Werkendamse.
'Niks meer van hem gehoord'Ze is ook nog niet klaar met haar ex-partner. “Hij heeft het filmpje sowieso in handen gehad en heeft het als enige door kunnen sturen. Althans, daar ga ik nog steeds vanuit. Maar tot op de dag van vandaag wil hij niet meewerken en heb ik ook niks meer van hem gehoord.”
Chantal maakt na ruim anderhalf jaar vechten nog steeds een strijdbare indruk. Waar haalt ze de kracht vandaan? “Ik vecht niet alleen voor mezelf. Ook voor andere slachtoffers die dit overkomt. Ik wil laten zien dat je er dan niet alleen voor staat en dat je moet doorknokken totdat er een dader uitkomt.”
Nog dagelijks naweeënOndertussen voelt ze, zo vertelde ze, nog dagelijks de naweeën van de wraakporno. “Ik word er echt nog dagelijks mee geconfronteerd. Als mensen of bedrijven mij googelen. Bijvoorbeeld tegenwoordig bij sollicitaties, dan word ik niet eens op gesprek gevraagd. In mijn woonplaats valt het met vragen en zo wel mee. Buiten mijn dorp durven mensen wel belangstelling te tonen. Dan spreken ze me aan en daar ben ik wel blij mee.”
Chantal benadrukt ook dat het haar niet om emailadressen van ánderen gaat. “Ik heb absoluut geen belang bij gegevens van leerlingen of medewerkers. Ik heb alleen belang bij gegevens van de dader, daar gaat het mij om!”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.