Villa Satudarah in Eindhoven op slot na vondst hennepkwekerij en restanten drugslab

EINDHOVEN - Burgemeester Jorritsma van Eindhoven heeft donderdag een huis aan de M├ędoclaan voor een jaar gesloten. Het pand werd gebruikt voor hennepteelt en er zijn restanten van een drugslab gevonden. In 2014 vond bij de woning een schietpartij plaats tussen leden van twee motorclubs.

Na de schotenwisseling tussen leden van motorclubs Satudarah en No Surrender bleven de gemeente en justitie het pand in de gaten houden. Omdat er uit de buurt diverse signalen kwamen van overlast, controleerde het Bestuurlijk Interventieteam Eindhoven (BITE) de woning woensdagavond.

LEES OOK: Tot 7 jaar cel voor schietpartij Medoclaan; vier veroordelingen, één man vrijgesproken

Het team, samengesteld uit onder meer ambtenaren van de gemeente, politie en brandweer, trof in het huis een hennepkwekerij aan. Er werd bovendien illegaal elektriciteit afgetapt. Tijdens de inspectie vond het team ook restanten van een lab voor de productie van synthetische drugs. Uit onderzoek van de politie blijkt dat hiermee vele tienduizenden pillen zijn geproduceerd. Verder lagen er in het pand kleding en attributen van motorclubs. De politie gaat nu verder onderzoek doen.

Operatie Impact
De controle door BITE sluit aan op Operatie Impact die de afgelopen dagen in Brabant is gehouden door politie, Openbaar Ministerie en gemeenten uit Zuid-Nederland. De grootscheepse aanpak moet de ondermijnende drugscriminaliteit in de provincies Brabant, Zeeland en Limburg tegengaan.