Video

Waterbus Willemstad nu al een groot succes

31 augustus 2016 om 20:01
nl
Een bus die niet over de weg, maar over water gaat. Bij wijze van proef vaart er sinds juli iedere woensdag een waterbus van Willemstad naar Tiengemeten. De proef duurt nog tot eind september, maar is nu al een groot succes.
Profielfoto van Hamacher Stan
Geschreven door
Hamacher Stan

De proef is nu halverwege. "Tot nu toe gaat dat heel goed", zegt Eric Schipper, directeur van waterbus. "Ik vind het jammer dat de pilot bijna afgelopen is." Of de lijn ook volgend jaar weer vaart moet blijken na evaluatie van de proef.
Natuur rondom HaringvlietDe buslijn is er gekomen op intitiatief van enkele natuurorganisaties. Tiengemeten is voor een deel teruggegeven aan de natuur. Ook zijn er nog andere ontwikkelingen rondom de natuur bij het Haringvliet. "Al die ontwikkelingen willen we ook zichtbaar maken aan bezoekers vanuit de Randstad en omwonenden", aldus Eric Schipper.
Bezoekers komen overigens niet alleen voor de natuur. Ook de waterbus zelf is al een attractie. "Normaal gesproken ga je natuurlijk met de bus over de weg en nu ga je over het water", verbaast een jongetje zich.
'Altijd gezellig'Als het aan schipper Ed Schipper van de waterbus ligt, wordt er volgend jaar nog vaker gevaren tussen Willemstad en het Zuid-Hollandse Tiengemeten. "We hebben het heel erg druk. Het staat overvol", zegt hij. Normaal vaart Ed met zijn waterbus schoolkinderen in Rotterdam naar huis. De toeristen en dagjesmensen gaat hij wel missen. "Deze mensen zijn allemaal een dagje eruit. Die zijn altijd gezellig. Dat is met schoolkinderen wel eens anders, die moet je in het gareel houden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.