Slachtoffers beroving getraumatiseerd, hun friettent is nog dicht, maar verdachten zijn alweer vrij

31 augustus 2016 om 21:43
nl
Roy en Lisette uit Oisterwijk doen sinds zondag geen oog meer dicht. Die dag werden ze beroofd en mishandeld in hun friettent bij het natuurzwembad in Heukelom. Tot overmaat van ramp kregen ze woensdag te horen dat de twee mannen (40 en 49) die hen het leven zo zuur hadden gemaakt, op vrije voeten zijn.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De beroving was een traumatische ervaring. Roy (49) is herstellende van een zware hersenschudding en zijn vrouw moet slaappillen slikken om in ieder geval de nacht door te komen. Ook zijn zus kwam niet ongeschonden uit de overval: zij liep krassen op toen één van de mannen haar met een mes stak.
“Ik zie ze zo nog binnenkomen”, vertelt Roy. “Het enige wat ze riepen was ‘Geld, geld, geld!’ Ze deden direct een greep in de kassa en daar ging onze dagopbrengst. We hebben ons uiteraard proberen te verzetten, maar ondertussen wist één van de twee mannen wel een mes te pakken. Hij begon er in het wilde weg mee te steken en hierbij raakte hij mijn zus.”
'Bang voor wraak'Op basis van de verklaringen van de slachtoffers én van klanten konden beide verdachten dezelfde avond nog worden aangehouden. “Maar vandaag meldde de politie dat de twee mannen niet meer vastzitten. Dat de rechtbank hen heeft vrijgelaten. Dat verzin je toch niet”, zegt Roy. “Bovendien krijg ik de duizend euro die bij de overval is buitgemaakt, nog niet terug. Ondertussen zijn we bang dat ze terugkomen om wraak te nemen.”  
En dat kan weer te maken hebben met het feit dat de achtergrond van de gewelddadige diefstal een zakelijk conflict tussen Roy en één van de verdachten is. Het slachtoffer heeft een garagebedrijf. In een reactie op de vrijlating van de twee mannen laat de politie weten dat ze nog bezig is met het onderzoek.
'Geld krijgen ze terug'Een woordvoerder: “Het proces verbaal is nog niet klaar en we blijven hen als verdachten beschouwen. De duizend euro zullen de eigenaars heus terugkrijgen, maar om formele redenen kan dat nog even duren. Ik weet overigens niet waarom de rechter-commissaris bij de rechtbank in Breda besloten heeft hen vrij te laten. Dat is niet aan ons.” De rechtbank was onbereikbaar voor commentaar. De kans is groot dat er voorwaarden zijn verbonden aan de vrijlating.
Ondertussen houden Roy en Lisette hun friettent op het terrein van Zwemvereniging Het Baksche Ven gesloten. Extra zuur, want ze hadden deze week goede zaken kunnen doen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.