Politie reageert op arrestatiefilmpje Dumpert: ‘Zes mensen begonnen aan ons en de quad te trekken'

31 augustus 2016 om 21:25
nl
De arrestatie van een man op het Piusplein in Tilburg afgelopen weekend zorgde voor de nodige commotie. Het filmpje op Dumpert waarop te zien is dat een agent tijdens een arrestatie een bemoeizuchtige omstander met pepperspray op afstand houdt, werd meer dan 150.000 keer bekeken.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Op Facebook lichten de betrokken agenten het hoe en waarom toe. Volgens de politie reed een man op een quad door het centrum van de stad en haalde daarbij ‘levensgevaarlijke capriolen’ uit.
Zo reed hij alleen op zijn achterwielen met hoge snelheid over de Heuvelring en reed daarna het voetgangersgebied in. Mensen moesten opzijspringen om niet aangereden te worden”, omschrijven de agenten op Facebook het voorafgaande.
Hevig verzetHet rijgedrag en het feit dat de quad geen kentekenplaat had, was voor de agenten reden om de quad van de weg te halen. Omstanders probeerden dat te voorkomen.
“Zes mensen begonnen aan ons en de quad te trekken. De grootste raddraaier van de groep hebben we aangehouden omdat hij ons in het werk belemmerde. Die man verzette zich daarbij flink. De rest van de groep hebben we met pepperspray op stand gehouden. Zowel de aangehouden man als de eigenaar van de quad krijgt een proces-verbaal.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.