Video

Plofkraak geldautomaat supermarkt Nuland, vloer bezaaid met geld

1 september 2016 om 10:30
nl
Bij de Albert Heijn-supermarkt aan de Kerkstraat in Nuland is in de nacht van woensdag op donderdag een plofkraak gepleegd op een mobiele ING-geldautomaat.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

De plofkraak vond rond halfvier plaats. Niemand raakte gewond, maar de daders maakten wel geld buit.
Ruit ingeslagenIn de winkel was de vloer donderdagochtend bezaaid met geld. De twee daders hadden een ruit van de supermarkt ingeslagen om binnen te komen. De politie heeft met een helikopter een tijd lang in  de omgeving gevlogen op zoek naar de daders. Die vluchtten in een auto.
Vorige week vond er eenzelfde soort plofkraak plaats bij een Albert Heijn-supermarkt in Vught.
'Je voelt je machteloos'"Buurtbewoners die de knal hoorden, zijn allemaal erg geschrokken", vertelde de filiaalmanager van de Albert Heijn donderdagochtend. "Zij hoorden een van de verdachten op straat schreeuwen dat er opgeschoten moest worden." Zelf werd ze gewaarschuwd door het alarmsysteem. "Toen ik aankwam was alles al weg. Eerst zag ik alleen het kapotte raam, daarna de ravage. Dan voel je je machteloos."
Ze rekende er op dat de winkel snel weer open zou kunnen. "Ik heb geen keus. De vrachten zijn al aangekomen. Als we toestemming hebben, gaan we open."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.