Justitie boos over vrijlating van verdachte van diefstal uit friettent in Heukelom

1 september 2016 om 16:55
nl
Het Openbaar Ministerie (OM) in Breda is het niet eens met de vrijlating van één van de verdachten van een gewelddadige diefstal in een friettent in Heukelom. Het heeft appèl aangetekend tegen dit besluit van de rechter-commissaris bij de rechtbank in Breda.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De man, een 40-jarige Tilburger, zou in de frietkraam drie mensen hebben beroofd en verwond. Dit gebeurde zondag op het terrein van Zwemvereniging Het Baksche Ven. De andere verdachte is een 49-jarige stadgenoot.
Vrij onder voorwaardenDe rechter-commissaris bij de rechtbank stelde woensdag beiden op vrije voeten. Ze blijven wel verdacht in deze zaak. De oudste van de twee is onder voorwaarden vrijgelaten. Het is niet bekend wat die voorwaarden inhouden.
De vrijlating van de andere man geeft volgens het OM geen pas gezien de ernst van het delict. Hem weer in bewaring nemen zou de situatie van de slachtoffers meer recht doen, aldus een woordvoerder. Mogelijk wordt het beroep begin volgende week behandeld.
Zware hersenschuddingBij de overval werd duizend euro buit gemaakt. De eigenaar van de frietkraam liep, zo zegt hij, een zware hersenschudding op. Zijn vrouw doet sindsdien geen oog meer dicht en bij zijn zus werd de keel dichtgeknepen. Ook werd ze verwond door een mes.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.