Willem II verliest oefenduel van Belgisch kampioen Club Brugge

1 september 2016 om 19:16 • Aangepast 21 november 2020 om 07:57
Willem II heeft donderdagmiddag het oefenduel tegen Club Brugge verloren. De Belgisch kampioen was in eigen stadion met 2-1 te sterk. Toch waren er zeker wat lichtpuntjes voor de Tilburgers.
Profielfoto van Ranselaar Jessica
Ranselaar Jessica

Willem II kwam na ruim een kwartier spelen op achterstand. Hans Vanaken kreeg na een hoekschop de bal en schoot die hard op de goal. De bal werd onderweg van richting veranderd en vloog er in.
Tien minuten later maakte Bartholomew Ogbeche gelijk. Hij kopte een voorzet van nieuwe aanwinst Jordy Croux binnen. Croux startte in de basis tegen 'Club' en speelde een prima wedstrijd.[tweet:https://twitter.com/WillemII/status/771344089249878016]
Willem II kon maar kort van de gelijkmaker genieten. Binnen twee minuten kwam Brugge al weer op voorsprong. Anouar Kali verloor de bal en dat leidde een bliksemuitbraak van Brugge in. Limbombe rond de aanval af en schoot de Belgen naar 2-1.
AfgekeurdEen paar minuten later dachten de Tilburgers dat ze gelijk kwamen maar de goal van Fran Sol werd afgekeurd wegens buitenspel.
In de tweede helft had Willem II nog wel kansen op een geldige gelijkmaker. Zo was er een kwartier voor tijd een mogelijkheid voor Ogbeche. Doelman Bruzzese zat mis bij een Tilburgse hoekschop. Ogbeche kreeg alleen de bal niet goed op zijn hoofd en kopte naast.