Couveusebaby Ilsa kan nog niet weg uit Frankrijk, gezin uit elkaar gerukt

1 september 2016 om 18:48
nl
Linda Bod en haar pasgeboren dochtertje Ilsa moeten voorlopig in Frankrijk blijven. Ilsa is tien weken te vroeg geboren, ze ligt in een couveuse en kan nog niet vervoerd worden. Dit is donderdag gebleken na overleg tussen verschillende artsen. Gevolg is nu dat Linda, die oorspronkelijk uit Sprang-Capelle komt, en Ilsa dit weekend gescheiden worden van de rest van het gezin.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Vader Angelo, die oorspronkelijk uit Maarheeze komt, en de andere vier kinderen gaan terug naar Duitsland waar het gezin sinds kort woont. De kinderen moeten namelijk weer naar school. “Terwijl Linda, Angelo en de andere kinderen juist nu zo hard nodig heeft”, laat een woordvoerder namens de familie vanuit Dijon in Frankrijk weten.
Linda en Angelo wilden nog even op vakantie voordat hun vijfde kind geboren zou worden. En dus vertrok het gezin naar Frankrijk. De baby kwam echter veel te vroeg en sindsdien ligt Linda in een Frans ziekenhuis. Waar het naar omstandigheden overigens heel goed gaat met Ilsa.
ZIE OOK: ‘Dan had u de kleine lettertjes moeten lezen’, Linda met couveusebaby Ilsa vast in Frans ziekenhuis
Nog niet verantwoordDe Duitse zorgverzekering weigert door een arts begeleid vervoer naar huis te betalen en dus zit Linda vast. De stichting Ambulance Wens is bereid Ilsa naar een ziekenhuis in Duitsland te vervoeren en even leek het erop dat dit zaterdag zou gebeuren. Maar volgens artsen is dit nu dus nog niet verantwoord.
Er is nu besloten om van week tot week de situatie van Ilsa te bekijken. Met de Stichting Ambulance Wens zijn afspraken gemaakt voor het moment dat Ilsa stabiel genoeg is om de reis veilig te kunnen maken.  Wanneer de familie Bod weer samen kan zijn, is nog onduidelijk. Het zijn volgens de woordvoerder van de familie voor iedereen ‘heel heftige dagen’.
LEES OOK: Linda nog vast in Frankrijk met couveusebaby Ilsa: 'Ik ben een emotioneel wrak'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.