Video

Topsport met konijnen? Eindhovense naar EK Konijn-Hop in Duitsland

1 september 2016 om 22:11
nl
Dat konijntjes van springen houden is bekend, maar dat er ook kampioenschappen mee gehouden worden is in Nederland nog niet echt doorgedrongen. De sport heet Konijn-Hop en is in landen als Scandinavie en Duitsland behoorlijk groot. Komend weekend is er zelfs een Europees kampioenschap met één Nederlandse deelnemer: Marcia van Venrooij uit Eindhoven. Zij loopt het parcours met haar twee dwerghaasjes: Kinky en Vampee.
Profielfoto van Vossen Tonnie
Geschreven door
Vossen Tonnie

Marcia kwam toevallig met Konijn-Hop in aanraking toen ze tijdens een konijnenshow meedeed aan een demonstratiewedstrijd. Ze bleek een natuurtalent bij zich te hebben. 'Ik was er met Kinky en die werd ongetraind meteen tweede, dus daar was ik heel tevreden mee." Aan die tweede plaats dankt ze haar deelname aan het komende EK. "Ik bleek ook de enige in Nederland te zijn die na die demonstratie is doorgegaan met trainen."
[tweet:https://twitter.com/tonnievossen/status/771276921615294464] Hindernisbaan uit afvalhoutHaar ouders knutselden voor haar een hindernisbaan in elkaar met restjes hout en pvc-buizen. Die gebruikt ze als ze in de achtertuin gaat trainen met haar konijnen. Na Kinky kwam er nog een tweede dwerghaasje: Vampee. "Die is net iets sneller, maar legt het af tegen Kinky als het gaat om het overeind houden van de hindernissen."
Kinky is volgens Marcia zeker een kanshebber in Duitsland. "Ik ken de concurrenten niet, maar als Kinky gewoon haar dingetje doet, dan maakt ze zeker kans." Veel meer dan een zak konijnenvoer zit er waarschijnlijk niet in de prijzenpot. "Ik zeg wel eens: als Kinky een paard was geweest had ik er veel geld voor kunnen krijgen."
Maar daar is het haar niet om te doen. Bekendheid geven aan de sport, het zou al heel mooi zijn als ze dat in Nederland voor elkaar krijgt. "Konijnen zitten nu nog te veel in hun hokje, terwijl ze het heerlijk vinden om te springen."
[youtube:https://youtu.be/qM9YWm6T_hc]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.