Niet één bedrijf in geldproblemen door megahagel, zegt staatssecretaris - Omroep Brabant

Niet één bedrijf in geldproblemen door megahagel, zegt staatssecretaris

1 september 2016 om 20:03
nl
Bedrijven zouden massaal het loodje leggen of in grote geldproblemen komen. Dat was de algehele teneur na de megahagelbui van donderdag 23 juni in het zuidoosten van de provincie. Maar nu blijkt dat van de getroffen bedrijven in die regio er niet één in acute financieringsproblemen verkeert.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Dit is te danken aan soepel aflossingsbeleid van banken. Martijn van Dam, staatssecretaris van Economische Zaken, schrijft dit aan de Tweede Kamer.  
24 bedrijven vragen arbeidstijdverkorting aanIn de brief van de bewindsman staat ook dat 24 bedrijven na het noodweer arbeidstijdverkorting hebben aangevraagd. Dit geldt voor ongeveer vierhonderd werknemers.
Zeventien verzoeken, voor in totaal 232 personen, zijn toegewezen. Eén van de aanvragen is afgewezen, omdat de bedrijfsleider al zijn medewerkers reeds heeft ontslagen. Verzoeken werden overigens pas in behandeling genomen wanneer de bedrijvigheid door het noodweer met minstens twintig procent was verminderd.
ZIE OOK: 500 miljoen euro stormschade in Someren: ZLTO wil maatregelen vanwege 'noodsituatie'
ZLTO neemt afstand van Van DamVan Dam laat verder weten dat hij bewondering en waardering heeft voor de inzet van alle betrokkenen om de schade te herstellen. Vooral Luyksgestel en Someren kregen het zwaar te verduren.
De Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie, de ZLTO, blijft haar bedenkingen houden. Volgens de belangenorganisatie weten veel leden nog niet of alle schade wordt vergoed en of ze de mest van hun dieren, die mogelijk is besmet met asbest, mogen uitrijden. De ZLTO heeft al aangekondigd dat het de druk bij de waterschappen Aa en Maas en De Dommel, andere overheden en verzekeraars gaat opvoeren.
Al het nieuws over het noodweer in Zuidoost-Brabant vind je op onze themapagina: omroepbrabant.nl/noodweer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.