Video

Supertalent Julia (8) uit Eindhoven: 'Ik droom van een leven als pianiste'

1 september 2016 om 23:34
nl
De 8-jarige Julia uit Eindhoven is een slimme meid. Ze doet het zó goed op school, dat ze op haar tiende al naar de middelbare school zou kunnen. Maar ze heeft nog een veel groter talent: ze speelt fantastisch piano.
Profielfoto van Hermans Jacqueline
Geschreven door
Hermans Jacqueline

Voor haar is er niets mooier dan deze muziek en ze ziet in haar hoofd ook hele verhalen als ze speelt. "Als ik Chopin speel, dan denk ik aan iemand die een hele mooi droom beleeft."
Julia Nefedov was drie jaar toen ze meekeek met de lessen van haar oudere broer. En al kijkende leerde ze. En ze krijgt natuurlijk nu ook les. Nu is ze al zo goed dat ze meedoet aan het RTL-4-programma Superkids.
Hieronder speelt ze een stukje van Chopin: [tweet:https://twitter.com/HermansJacq/status/771357084981932033]Gelukkig is en blijft Julia met haar acht jaar ook nog echt een meisje. Bij elk stuk dat ze speelt, hoort een andere jurk. "Je kunt geen droevig zwaar stuk spelen in een heel vrolijke jurk", vindt ze. Soms koopt ze een passend kleedje, vaak maakt haar moeder iets voor haar.
Dromen van Chopin-concert in het ConcertgebouwMaar Julia's dromen gaan verder dan een tv-optreden bij Superkids. "Ik wil pianiste worden, in een mooie grote zaal met veel publiek, zoals het Concertgebouw in Amsterdam." Daar is ze zelf al eens geweest. "Dat zou super zijn."
[youtube:https://youtu.be/NVlHpJhjo7Y]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.