Pakketjes laten bezorgen met een drone, waarom niet? In Breda wordt eraan gewerkt

1 september 2016 om 21:04
nl
Ze zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij: drones. De mogelijkheden van deze radiografisch te besturen apparaatjes lijken onbegrensd. Nu is er weer wat nieuws te melden: pakketjes bezorgen met een drone. Parcer, een bedrijf in Breda, is bezig met een test in ons land.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het werkt hierbij samen met B2C Europe, een bezorgdienst. Het zal overigens nog best wat jaren kunnen duren voordat hun probeersel werkelijk kan worden toegepast.[YouTube:https://www.youtube.com/watch?v=WWNL1fymiPo]
'Vijftien kilometer'“Dit is afhankelijk van allerlei regels. De veiligheid is natuurlijk ook een belangrijk aspect. Verder zijn we aan het onderzoeken over welke afstand dit allemaal mogelijk is. Vooralsnog houdt het op bij vijftien kilometer”, verklaart Hans van Nikkelen Kuijper. Hij is de algemeen directeur van Parcer.
Zijn bedrijf is (mogelijk) bekend van de zogeheten slimme brievenbus. Dit is een speciale pakketbox die Parcer al langer in Nederland levert en waar bezorgdiensten pakjes kunnen deponeren als de bewoner afwezig is.
Drone gaat box openen en vullen  De drone moet zodanig worden afgesteld dat het apparaat met een speciale technologie de box kan openen en de bestelling erin kan achterlaten. Onbemand dus! Klanten kunnen de drone op hun beurt ook inzetten om het pakketje terug te sturen. Een dubbelslimme brievenbus dus.
Op naar de volgende toepassing met drones.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.