Vakbond NU'91 ziet geen problemen in De Woenselse Poort

1 september 2016 om 23:50
nl
De vakbond NU'91 heeft geen signalen dat medewerkers van De Woenselse Poort hun werk niet goed kunnen doen. Dat zegt vakbondsman Michel van Erp in reactie op berichtgeving van Omroep Brabant dat de veiligheid van cliënten en medewerkers van de psychiatrische kliniek in Eindhoven op het spel staat.
Profielfoto van Hermans Jacqueline
Geschreven door
Hermans Jacqueline

Volgens tientallen (ex-)medewerkers, cliënten en advocaten komt dit door grootschalig drugsgebruik, intimidatie, onvoldoende toezicht en liefdesrelaties tussen personeel en cliënten.
'Directie nam passende maatregelen'Volgens Van Erp heeft de vakbond na eerdere incidenten steeds gezien dat de directie passende maatregelen heeft genomen. "En als dat niet het geval was geweest, had ik dat zeker van onze leden te horen gekregen."
De Woenselse Poort: Negatief beeld over tbs in media is onterecht
Bestuursvoorzitter Joep Verburgt stelt dat het beeld dat media schetsen eenzijdig en negatief is en vaak niet berust op waarheid. "Statistieken tonen aan dat tbs de samenleving juist veiliger maakt", zegt Verbugt.
Vakbond NU'91 krijgt ook geen signalen dat medewerkers vinden dat ze onvoldoende geschoold zijn voor de taken die ze moeten uitvoeren of dat er onvoldoende ervaring is om het werk goed te kunnen doen. "Ik heb op dat vlak nog geen bewijzen gezien voor de beschuldigingen door onder andere advocaten. Als vakbond gaan we dan in eerste instantie voor onze mensen staan die iedere dag opnieuw een moeilijke job te doen hebben."
Bekijk onze speciale themapagina over De Woenselse Poort met verhalen van (ex-)cliënten, advocaten en meer
'Logisch dat er in Woenselse Poort vaker dan gemiddeld wat gebeurt'Van Erp erkent wel dat er nu reuring is in De Woenselse Poort. "Dat is logisch. Incidenten als zelfmoord grijpen iedereen aan. Daarnaast moet je niet vergeten dat dit een bijzondere kliniek is, waar de meest moeilijke gevallen verblijven. Daar is vaker dan gemiddeld dus ook wat aan de hand. Dat willen we voorkomen, maar is niet altijd uit te sluiten."
Reactie OndernemingsraadDe signalen die zijn opgetekend zijn ook voor de Ondernemingsraad van De Woenselse Poort niet herkenbaar. "Op generlei wijze hebben we uit onze achterban (alle medewerkers uit de organisatie) vernomen dat dergelijke misstanden op dit moment aan de orde zouden zijn."
"De Ondernemingsraad heeft vertrouwen in de wijze waarop medewerkers samen met teamadviseurs, management, directie en de Raad van Bestuur heel hard werken om de noodzakelijke verbeteringen te realiseren. De Ondernemingsraad is bij alle bijeenkomsten als toehoorder aanwezig geweest en heeft de door Omroep Brabant beschreven signalen daarbij niet gehoord."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.