Klaas Dijkhoff: Inspectie moet onderzoek doen naar misstanden in De Woenselse Poort

1 september 2016 om 22:24
nl
Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) heeft de Inspectie Veiligheid en Justitie gevraagd onderzoek te doen naar de psychiatrische kliniek De Woenselse Poort in Eindhoven. Verschillende bronnen hebben Omroep Brabant verteld dat het daar niet veilig is.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Er zou sprake zijn van drugsgebruik, intimidatie, slecht toezicht en relaties tussen personeel en cliënten. Dit alles zorgt voor onveilige situaties in de kliniek. "De veiligheid van de samenleving staat voorop. De instelling is verantwoordelijk om het gezag te handhaven. We willen snel opheldering over wat de feiten zijn'', lichtte een woordvoerster van de bewindsman toe.
Geslagen medewerkersOmroep Brabant bracht donderdag verschillende verhalen naar buiten over hoe het er in De Woenselse Poort aan toegaat. Zo zijn beveiligers en bewakers niet voldoende beschermd tijdens hun werk. Een ervaren werknemer van de instelling werd bijvoorbeeld vaak geslagen. “Dat gebeurde vaak door beresterke cliënten”, herinnert hij zich.
Bekijk onze speciale themapagina over De Woenselse Poort met verhalen van (ex-)cliënten, advocaten en meer
Niet alleen zijn er onveilige situaties voor de medewerkers. Zo kon de 52-jarige Fokko zelfmoord plegen in de kliniek. Hij wist een wapen mee naar binnen te smokkelen en pleegde samen met zijn vriendin in De Woenselse Poort zelfmoord.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.