Video

Nederlaag Oranje smet op debuut Jorrit Hendrix

2 september 2016 om 02:43 • Aangepast 21 november 2020 om 07:56
nl
De droom van Jorrit Hendrix is donderdagavond uitgekomen. De PSV'er maakte bij de oefeninterland Nederland-Griekenland in Eindhoven zijn debuut in Oranje. Desondanks had hij na afloop gemengde gevoelens. Trots op zijn kersverse status als international, balend van de 1-2 nederlaag.
Profielfoto van Ranselaar Jessica
Geschreven door
Ranselaar Jessica

Toen Hendrix afgelopen maandag aankwam bij Huis ter Duin, vertelde hij van zijn droom. Hoe mooi zou het zijn als hij als PSV'er in Eindhoven zijn Oranjedebuut kon maken.

Wachten op privacy instellingen...

In de 65e minuut was het moment daar; Hendrix kwam het veld in voor Strootman.
Hoogtepunt uit mijn carriereHendrix over dat moment: 'Dat is tot nu toe wel het hoogtepunt uit mijn carriere. Dat je voor je land mag spelen is heel speciaal.'

Hendrix kon helaas niet voorkomen dat het Nederlands Elftal verloor. Griekenland was met 2-1 te sterk voor Oranje.
Georginio Wijnaldum bracht het Nederlands elftal in de veertiende minuut nog wel op voorsprong, na goed voorbereidend werk van Vincent Janssen. Griekenland kwam in de 29e minuut op gelijke hoogte. Giannis Gianniotas tekende in de 74e minuut voor de 1-2.    Net als Nederland ontbrak ook Griekenland deze zomer op het EK in Frankrijk. De ploeg haalde in het kwalificatietoernooi voor de Europese eindronde net zo weinig punten als de Faeröer Eilanden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.