Duizenden studenten vieren het nieuwe schooljaar in Den Bosch

1 september 2016 om 23:37 • Aangepast 21 november 2020 om 07:56
nl
Er zijn al heel wat introductiefeestjes achter de rug, maar Den Bosch had donderdagavond haar studentenfestival. Ruim drieduizend studenten vierden dat ze eindelijk weer de studieboeken in mogen duiken. Nou ja, eigenlijk kwamen ze vooral om het studentenleven te vieren. "Ja, volgende week begint school. Maar nu eerst bier."
Profielfoto van Houterman Karlijn
Geschreven door
Houterman Karlijn

Het is een traditie in Den Bosch. En waar er vorig jaar nog zo'n 2700 studenten naar het festival kwamen, zijn dat er dit jaar zeker 3500.
Den Bosch als studentenstad"Je hebt natuurlijk Tilburg als echte studentenstad. Maar je ziet gewoon dat Den Bosch steeds beter haar best doet", zegt een student die volgende week weer aan de bak mag.

Wachten op privacy instellingen...

Voor en door studentenDe organisatie van het festival ligt onder andere in handen van drie studenten. Daarnaast maken studenten van de opleiding Integrale Veiligheid van Avans Hogeschool in de voorbereiding het calamiteitenplan. En voor de huisstijl van het evenement zijn studenten van de opleiding Communication & Multimedia Design verantwoordelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.