Gerard van Maasakkers zingt Krezip, Rowwen Hèze doet het met Eefke: feest-cd Omroep Brabant

2 september 2016 om 13:48
nl
Omroep Brabant wordt 40. Dit jubileum vieren we met een muzikaal project van eigen bodem. Brabantse muzikanten hebben op verzoek van Omroep Brabant een liedje van een andere Brabantse artiest in een nieuw en bijzonder jasje gestoken.
Profielfoto van Renée Müller
Geschreven door
Renée Müller

Op 1 september 1976 begon Omroep Brabant met radio-uitzendingen vanuit Eindhoven. Ter ere van het jubileum zijn veertien liedjes verzameld op de cd ‘Omroep Brabant, 40 jaar het geluid van hier’.
Zo zingt Gerard van Maasakkers een lied van Krezip, speelt Peter Koelewijn samen mét Bots een nummer ván bots en brengt BZB een ode aan de Veulpoepers. Ook artiesten als JW Roy, Björn van der Doelen, O’G3NE en Rene Schuurmans laten zich niet onbetuigd. Zij kozen ieder een klassieker uit van een Brabantse artiest en daarmee zijn ze allemaal op hun eigen manier aan de slag gegaan.
Rowwen HèzeAls Brabant feest viert, nodigen we natuurlijk ook de buren uit. Zo zingt de Zeeuwse Danny Vera ook op deze cd en gaan de mannen van Rowwen Hèze in duet met Omroep Brabants eigen (radio-)presentator Eefke Boelhouwers.
De cd ‘Omroep Brabant, 40 jaar het geluid van hier’ is te winnen op radio en via de Facebookpagina. De cd is vanaf 5 september ook te koop via Ikbeneenbrabander.nl voor €12,95 of via Spotify of Itunes.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.