Video

Vakantie in Brabant razend populair: topzomer voor attractieparken en campings

4 september 2016 om 11:29
nl
Genieten van je vakantie doe je deze zomer met een zachte G, want het was een topseizoen voor Brabant. Pretparken, dierentuinen, campings en vakantieparken hebben allemaal flink geplust. Dat blijkt uit onderzoek van Omroep Brabant.
Profielfoto van van de Griendt Jolien
Geschreven door
van de Griendt Jolien

Volgens parkmanager Tim van Laarhoven van BestZoo hebben de parken de extra bezoekers onder meer aan het weer te danken. “Het wisselvallige weer is voor ons juist best gunstig. Mensen vinden het niet erg als er een kans op een bui is. Als we een hittegolf hebben, dan hebben we juist minder bezoekers”, zegt hij.
Baby’s en buitenlandersOok was in verschillende dierentuinen deze zomer nieuw leven te bewonderen. In Dierenrijk Nuenen kwam een ijsberentweeling ter wereld, in de Beekse Bergen werd een babybolifantje geboren en in BestZoo werd een miereneter geboren. BestZoo is de enige dierentuin in Nederland die ze fokt.
LEES OOK: Nieuwe babydieren bezorgen dierentuinen goede zomer[youtube:https://youtu.be/eIoy0a4f7go]
De pretparken deden het ook goed. “We zien absoluut een stijging ten opzichte van vorig jaar”, zegt een woordvoerder van De Efteling. “Dat komt onder meer doordat er meer Belgen, Fransen, Britten en Duitsers naar het park komen, maar ook omdat veel Nederlanders voor vakantie in eigen land kiezen en dan al snel aan een dagje Efteling denken.”
Nieuwe accommodaties en terreurangstWie niet alleen een dagje, maar zelfs wat langer in onze provincie wilde vertoeven, kon terecht op een van de Brabantse campings of vakantieparken. En ook daar werd massaal gebruik van gemaakt. “Een paar jaar geleden hadden we echt het dieptepunt bereikt, maar inmiddels raken de campings en vakantieparken uit het slop”, zegt Willem Kraanen van branchevereniging RECRON. Met je tentje in een hoosbuiWaar het wisselvallige weer voor pretparken en dierentuinen juist gunstig is, is het natuurlijk niet optimaal om met je tentje in de hoosbuien te moeten zitten. Volgens Kraanen ligt de stijgende populariteit van Brabantse campings dan ook aan iets anders. “Er is zoveel ellende in de wereld op dit moment”, zegt hij. “Mensen hebben geen zin om het verderop te zoeken, ze blijven dan liever wat dichter bij huis.”
Omdat het langzaam aan wat beter gaat met de branche hebben ondernemers ook weer wat meer geld om te investeren, in nieuwe accommodaties bijvoorbeeld. Zo heeft Caroline Verhoeven van camping Duinhoeve in Udenhout nieuwe permanente accomodaties bijgebouwd. “Alles zat volgeboekt, dus we gaan komend jaar nog meer bijbouwen. Mensen willen vooral luxe, moderne accomodaties, kant en klaar, waar niets meer aan gedaan hoeft te worden. Ik denk dat we 10 à 15 procent meer huurders hadden dit jaar."
[youtube:https://youtu.be/lBvgmn8j0_M]
Bekijk hier hoe de attractieparken en diertuinen het bij jou in de buurt deden: [localfocus:https://localfocus2.appspot.com/57c57e6254bd0]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.