Is David Kleiss uit Boer zoekt Vrouw wel een echte boer?

2 september 2016 om 15:54
nl
Boer David uit Boer zoekt Vrouw Internationaal blijkt toch geen échte boer te zijn. De 27-jarige 'boer' uit Dinteloord werkt op een varkensboerderij in Roemenië, maar is ingehuurd door een Duits bedrijf om daar te werken. Dat ontdekte zakenblad Quote.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Afgelopen zondag werden de boeren voorgesteld in het populaire KRO-NCRV-programma. Ze zijn op zoek naar een Nederlandse partner en roepen daarbij de hulp in van het programma Boer Zoekt Vrouw.
Ook David Kleiss uit Dinteloord doet dit seizoen mee. Hij werkt al sinds 2011 voor een Duits bedrijf dat agrarische bedrijven opkoopt. Hij is werknemer bij dit bedrijf en heeft dus geen boerenbedrijf in eigen bezit, schrijft Quote.
Nog een 'nepboer'?Ook een andere boer in het programma, Marc, blijkt gedetacheerd in te zijn in Zambia. Hij is dus ook geen eigenaar. Zijn dit dan nog wel boeren? Ja, dat kun je je afvragen.
Een woordvoerder van het programma is daarin duidelijk: "David en Marc zijn werkzaam in de agrarische sector en werken wel degelijk op de boerderij. Dit is het nieuwe boeren. Het gaat er ons om dat ze op een boerenbedrijf actief zijn en op zoek zijn naar een vrouw", legt een woordvoerder van het programma aan Quote uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.