De Rooi Pannen onderzoekt melding over seks tussen docent en leerlinge

2 september 2016 om 17:13
nl
Scholengemeenschap De Rooi Pannen heeft vrijdagochtend een docent op non-actief gesteld, nadat iemand aan de school meldde dat de leraar seksueel contact zou hebben gehad met een leerlinge. Het zou gaan om een leerling en docent van een mbo-opleiding van De Rooi Pannen in Breda.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

De melding kwam donderdagavond binnen, zegt bestuursvoorzitter Tiny Pheninckx. "Vanochtend zijn we meteen een onderzoek gestart. Dat betekent dat we in gesprek zijn."
Melder niet persoonlijk betrokkenVolgens Pheninckx is in dit stadium nog niet duidelijk of er echt iets is gebeurd. "Het gaat om een indirecte melding. De melder is niet persoonlijk betrokken. De leerlinge zelf hebben we nog niet gesproken."
De bestuursvoorzitter benadrukt dat hij graag met de leerlinge in contact zou komen. "Ik wil graag uit eerste hand horen wat er is gebeurd. We moeten zorgvuldig handelen." Ongeacht of een leerling minder- of meerderjarig is, maakt de school aan de collega's duidelijk dat er altijd afstand moet zijn. "Als dit is gebeurd, is het hoe dan ook onacceptabel."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.