Frans Bauer is na 13 jaar zijn record kwijt: 'Broederliefde verovert Nederland'

2 september 2016 om 17:40
nl
Een record dat al dertien jaar op naam van Frans Bauer staat, is vandaag van hem ‘afgepakt’. De langste Nederlandstalige nummer één notering in de Album top 100 staat sinds vrijdag niet meer op naam van de zanger uit Fijnaart, maar is in handen van rapgroep Broederliefde uit Rotterdam.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Op 11 oktober 2003 kwam het album ’n Ons Geluk binnen in de top 100. Het stond 12 weken op nummer 1. Dat was dertien jaar lang een record.
ZIE OOK: Frans Bauer sluit met eerste single in 2 jaar moeilijke periode af: 'De reacties zijn fenomenaal'
Maar rapgroep Broederliefde doet het dus nóg beter dan Frans. Met de Nderlandstalige plaat Hard Work Pays Off 2 staan de Rotterdamse rappers nu al 13 weken bovenaan.[youtube:https://youtu.be/T490XfxKLo4]'Blazen mij van nummer 1 af'Rouwig is Frans hier trouwens niet om. “Broederliefde verovert Nederland. Blazen mij gewoon van die eerste plek af. Ik vind het ontzettend leuk dat jullie zo veel succes hebben”, zegt hij in zijn vlog.
“Vanuit Brabant heel veel succes en ik hoop dat jullie nog heel lang op die nummer één plek mogen blijven staan”, gaat hij vrolijk verder. “En als je dat album nog niet hebt gehoord van Broederliefde, meteen downloaden. Het is een topalbum”, beveelt hij aan. “Mijn zoons draaien het hier de hele godganse dag!”[youtube:https://youtu.be/BzBNXA18jmY]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!