Video

Willem-Alexander en Máxima vieren Koningsdag komend jaar in Tilburg

2 september 2016 om 18:50 • Aangepast 21 november 2020 om 07:55
nl
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima vieren volgend jaar Koningsdag in Tilburg. Koningsdag vindt plaats op 27 april. Koning Willem-Alexander viert dan zijn 50e verjaardag. En dat moet volgens burgemeester Noordanus van Tilburg een 'mooi Brabants feest worden'.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De burgemeester wil het Koningspaar 'de verborgen parels van de stad laten zien' en koning Willem-Alexander zo een mooie vijftigste verjaardag bezorgen.
Of ook de drie prinsesjes volgend jaar naar Tilburg komen, weet de burgemeester nog niet. Maar dat hoopt hij natuurlijk wel. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst wordt pas kort voor Koningsdag bekend wie aanwezig zijn van de koninklijke familie.
Ideeën welkomOp de invulling van de dag wil en kan de burgemeester nog niet ingaan. Het programma wordt namelijk samengesteld met alle inwoners. Iedereen mag meedenken en ideeën aandragen via [email protected]. Ook is de gemeente van plan ideeën op te halen bij verenigingen en sportclubs in de stad.  

Wachten op privacy instellingen...

Koningsdag 'nieuwe stijl'Dit jaar vierde de koning het feest mee in Zwolle. Het jaar daarvoor was de koninklijke familie in Dordrecht. Dat was de eerste keer dat het feest in 'nieuwe' stijl werd gevierd. Het koninklijk paar bezoekt niet langer meerdere plaatsen.

Wachten op privacy instellingen...


'Fantastisch nieuws!'De Tilburgse oranjevereniging reageert verheugd op het nieuws. “We waren gelukkig al iets eerder op de hoogte, maar wat een fantastisch nieuws! We gaan er met z’n allen een heel erg mooi feestje van maken,” zegt Leon Timmermans van de Tilburgse Oranjevereniging tegen Omroep Brabant.
Schrobbelèr na afloopKoningsdag wordt in Tilburg gehouden met dank aan de inspanning van de Commissaris van de Koning in Noord-Brabant. De gemeente laat er geen gras over groeien: aanstaande maandag zit de Oranjevereniging al om de tafel met burgemeester Noordanus.  
Volgens de voorzitter van de Oranjevereniging is het ‘vanzelfsprekend’ dat het koningspaar onder andere de Spoorzone en het centrum ingaan. “Misschien ook wel de Piushaven, want er is genoeg te doen in Tilburg” zegt hij. “Misschien drinken we wel een Schrobbelèr na afloop”, lacht hij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.