Oproep: Wat mag de koning écht niet missen in Tilburg?

3 september 2016 om 10:25
nl
De kogel is door de kerk: koning Willem-Alexander en koningin Máxima komen naar Tilburg tijdens Koningsdag 2017. De gemeente is samen met onder meer de Oranjevereniging al bezig met de organisatie, maar wat kunnen ze écht niet overslaan?
Profielfoto van Rutger de Quay
Geschreven door
Rutger de Quay

Schrobbelèr drinken, door het dwaalgebied slenteren, genieten van de zon aan de Piushaven, nieuwe dingen ontdekken in de Spoorzone... Er is genoeg te doen in de schôônste stad van het land!
Wat moet de koning gaan doen?De Oranjevereniging van de stad gaat maandag al in overleg met burgemeester Peter Noordanus over het programma van Koningsdag 2017, maar wat moet Willem-Alexander écht doen in de stad? Welke plekken moet het koninklijk paar bezoeken? Wie moet er optreden? Met welke typisch Tilburgse tradities moet de koning kennismaken?  
Laat je tips voor de koning achter in de reacties onder dit artikel, of mail naar [email protected].
Niet de eerste keerEen mooi feestje wordt het sowieso. De koninklijke familie vierde al vaker feest in Brabant, in de tijd dat Koningsdag nog Koninginnedag heette. In 2007 kwam toenmalig koningin Beatrix naar Den Bosch en Woudrichem. Eerder bezocht ze ook Breda, Bergen op Zoom en Deurne. Het feest werd toen uitbundig gevierd. Wij voorspellen alvast: dat gebeurt in 2017 zeker weer!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.