Hardlopen door treinen en oude loodsen tijdens de Trail Run in Tilburg

3 september 2016 om 00:45
nl
'Moeten we even inchecken?", roepen hardlopers lachend als ze een oud treinstel inlopen. Het parcours van de Trail Run in Tilburg staat vol met unieke obstakels. Zo liepen honderden hardlopers vrijdagavond door een oude treincoupé, een skatepark en een loods waar vroeger treinen stonden opgeslagen. "Dit is echt uniek."
Profielfoto van Houterman Karlijn
Geschreven door
Houterman Karlijn

Voor de eerste keer werd de Trail Run georganiseerd in Tilburg. Als voorbereiding op de Tilburg Ten Miles die aankomende zondag plaatsvindt in Tilburg.
GeschiedenislesMaar waar aankomende zondag de tijd een grote rol speelt tijdens de wedstrijd, werd de tijd tijdens de Trail Run niet eens gemeten. "Het gaat om de beleving. De geschiedenis van de Spoorzone ontdekken op een rustige manier."
Kijkje achter de NS-schermenDe lopers liepen een ronde van vijf kilometer door verschillende hallen, die vooral bekend staan door hun geschiedenis met de Nederlandse Spoorwegen. Zo kwamen ze langs het oude hoofdmagazijn van de NS-werkplaats, een opslagplaats voor locomotieven en een voormalige stoomketelfabriek.
"Maar het mooiste was wel het verzorgingstehuis waar we langs kwamen. Daar zat iedereen ons beneden met spandoeken aan te moedigen. Zo grappig!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.