Van Roy Donders tot een les yoga: dit moet de koning zien op Koningsdag in Tilburg

4 september 2016 om 12:21 • Aangepast 21 november 2020 om 07:55
nl
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima komen naar Tilburg tijdens Koningsdag 2017. Omroep Brabant vroeg jullie wat het koningspaar die dag écht niet mag overslaan.
Profielfoto van Nelissen Saskia
Geschreven door
Nelissen Saskia

Een bezoek brengen aan de Hasseltse kapel of aan de ijshockeyers van de Destil Trappers, opties voor een leuke verjaardag voor onze vorst zijn er volgens jullie genoeg.
Velen vinden dat de koning op 27 april het standbeeld van Peerke Donders niet mag overslaan. Zo ook Mia Kemps. “De koning moet langs Peerke Donders, maar ook langs pater Gerrit Poels. Dat zijn de twee iconen van Tilburg.”
Ontmoeting met Abrahams En ook komt Abraham vaak voorbij. Onze koning wordt die dag 50 jaar en deze mijlpaal mag zeker benadrukt worden. “Plaats overal Abraham-poppen in de stad”, laten verschillende mailers Omroep Brabant weten.
Hans van Dongen is voor een 'mega-ontmoeting van Tilburgse Abrahams', alle mannen van 50 dus, en de koning. [tweet:https://twitter.com/SandradeWolff/status/771786099068985344] Roy en Rian of de ReeshofCarol Veenema pleit voor een bezoek van de koning aan de winkels van Roy en Rian Donders, Siem van Boxtel gunt het koningspaar wat ontspanning met een lesje yoga.
En ook Berry van Loon houdt het rustig voor de koning. “Een grote Brabantse koffietafel in het Leypark met bijzondere Tilburgers moet er georganiseerd worden."
'Reeshof met problemen'Aan feestelijke ideeën dus geen gebrek, maar volgens André Jansen moet de koning ook maar eens een serieus kijkje nemen en wel in het westen van de stad. “Een bezoek aan de Reeshof, met al z’n problemen”, mailt hij.
Ruud de Vries adviseert de koning vooral een bezoek te brengen aan een andere Brabantse stad: "Wat het koningspaar vooral niet mag missen is de trein naar Breda, het mooiste dat Tilburg te bieden heeft."
Wat er van al deze ideeën werkelijkheid wordt is de vraag. De Oranjevereniging van de stad gaat maandag al in overleg met burgemeester Peter Noordanus over het programma van Koningsdag 2017. Ook mogen alle inwoners van Tilburg meedenken en ideeën aandragen via [email protected].

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.