Video

Jeffrey Herlings voor de derde keer wereldkampioen

4 september 2016 om 02:01 • Aangepast 21 november 2020 om 07:54
nl
Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft zich zaterdag verzekerd van de wereldtitel in de MX2-klasse. De 21-jarige Elsendorper won in Concord in de Verenigde Staten de eerste manche van de GP of Americas en nam zo genoeg afstand van de concurrentie zodat het wereldkampioenschap hem niet meer kon ontgaan.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Herlings moest zaterdag in de eerste manche zijn Zwitserse concurrent Jeremy Seewer voorblijven om de titel veilig te stellen. Herlings had een matige start, maar reed al snel naar de derde positie met Seewer op een groeiende afstand. In de negende ronde profiteerde de KTM-rijder van een val van de leider in de race, Austin Forkner, nam hij de koppositie over en gaf die niet meer weg.

Wachten op privacy instellingen...

EindelijkHerlings vierde de wereldtitel dat uitbundig met champagne. “Eindelijk heb ik die derde wereldtitel binnen na zoveel blessures”, jubelde Herlings, die in 2012 en 2013 ook al de beste was in de MX2. De afgelopen twee jaar greep de topfavoriet door zware blessures naast de titel. “Misschien had ik nu al vijf wereldtitels moeten hebben, maar ik heb veel pech ondervonden. Ik ben blij dat ik deze wel heb kunnen binnenhalen.”
Als kersverse wereldkampioen greep Herlings wel naast de overwinning in de Grote Prijs van de Verenigde Staten gegrepen. De 21-jarige Elsendorper moest zaterdagavond in de tweede manche genoegen nemen met de derde plaats en eindigde zodoende in het dagklassement als tweede achter het Amerikaanse toptalent Cooper Webb, die tijdens zijn eerste wedstrijd in de MX2 direct de winst pakte.
Twee keer eerderHerlings was al twee keer eerder wereldkampioen in de MX2-klasse, in 2012 en 2013. In 2014 en 2015 maakte hij ook aanspraak op de titel, maar blessures gooiden toen roet in het eten. "Eindelijk hem ik die derde titel na zoveel blessures. Ik was zo zenuwachtig. Ik weet niet wat ik moet zeggen", reageerde de wereldkampioen uitbundig.
Dit seizoen was Herlings ongenaakbaar tot hij in juli zijn sleutelbeen brak en als gevolg drie grands prix moest missen. Van zijn riante 169 punten voorsprong in de WK-stand bleven er 43 over tot hij een week geleden zijn rentree maakte in Assen.
Alles gewonnenHerlings won dit seizoen elke grand prix waar hij aan de start verscheen. Volgend jaar maakt hij de overstap naar de MXGP-klasse, de koningsklasse in het motorcross.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.