Man (38) uit Cuijk overleden na nachtelijk zwemmen in de Maas - Omroep Brabant

Man (38) uit Cuijk overleden na nachtelijk zwemmen in de Maas

4 september 2016 om 12:35
De 38-jarige man die zaterdagavond rond middernacht in het water langs de Maasboulevard in Cuijk werd gevonden, is overleden. Dit laat de politie zondagochtend weten. Het slachtoffer en een groepje vrienden besloten tijdens een avondje stappen te gaan zwemmen ter hoogte van het haventje aan de Maasboulevard. Toen zijn vrienden aan wal kwamen, werd het slachtoffer gemist.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Er werd onmiddellijk een reddingsactie op touw gezet. Uiteindelijk vond een duiker van de brandweer de drenkeling. De man werd meteen gereanimeerd en naar het ziekenhuis in Nijmegen overgebracht. De hulp bleek vergeefs, zo laat de politie weten.  
Tussen de melding van de vermissing en het uit het water halen van het slachtoffer zat volgens een woordvoerder van de brandweer ongeveer een uur.
Zoektocht naar slachtofferGetuigen meldden dat twee mannen eerst achter het slachtoffer aan sprongen om hem te redden. Dat lukte niet. De politie speurde vervolgens met zaklantaarns het water af. Ook een boot van de brandweer voorzien van sonar werd ingezet, net als een duikteam van de brandweer. Die vonden de man uiteindelijk en hebben hem naar de kant gehaald.  
De vrienden van het slachtoffer kregen slachtofferhulp aangeboden. De politie heeft verklaringen van hen en van getuigen opgenomen.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...