Video

Alice Aprot wint de 10 kilometer vrouwen op de Tilburg Ten Miles

4 september 2016 om 14:44 • Aangepast 21 november 2020 om 07:54
nl
Alice Aprot uit Kenia is zondagmiddag als 1e geëindigd bij de 10 kilometer voor vrouwen tijdens het Tilburgse loopevenement de Tilburg Ten Miles. Ze eindigde in een tijd van 31.34 minuten. Irene van Lieshout eindigde als negende en was met 34.50 minuten de snelste Brabantse deelneemster.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

"I thank god for the winnig today" sprak Aprot tegen Omroep Brabant. Ze had niet verwacht zo goed te lopen, omdat ze zich niet helemaal fit voelde. Ze rekende op 32 minuten. Gladys Chesir eindigde in een tijd van 31.58 minuten op de tweede plaats. Florence Kiplagat was een halve minuut langzamer en eindigde als derde.

Wachten op privacy instellingen...

Geen toptijdMet de deelname van onder meer Florence Kiplagat, Alice Aprot en Gladys Chesir uit Kenia en de Ethiopische Netsanet Gudeta hoopte de organisatie op een tijd van onder de 31 minuten. Dit zat er helaas niet in.
Rond kwart voor één arriveerden de eerste dames bij de finish. De tocht van tien Engelse mijlen voor de mannen begint om half drie. Beide wedstrijden zijn live te volgen via de website van Omroep Brabant:
ToptijdZondagmiddag wordt regen voorspeld en ook in tilburg viel een bui. Dat heeft zijn invloed op de wedstrijd gehad.
Bij de 10 Engelse mijlen voor mannen staat het parcoursrecord al tien jaar op naam van Haile Gebrselassie. De Ethiopiër liep toen al het wereldrecord op deze afstand in 44,25.
In totaal verschijnen er zondag in Tilburg zo’n 11.000 lopers, van recreanten tot wereldtoppers, aan de start voor wedstrijden over verschillende afstanden.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.