Zomerse carnavalssfeer in Den Bosch dankzij 70 dweilorkesten

4 september 2016 om 17:50
nl
Met 22 graden op de thermometer lijkt carnaval nog ver weg, maar liefhebbers van het feest konden zondag in Den Bosch al een beetje voorproeven. Daar streken 70 dweilorkesten uit heel Nederland neer tijdens het Jeroen Bosch Dweilfestival. In twee jaar tijd is het uitgegroeid tot het grootste dweilorkestfestival van het land.
Profielfoto van Yoeri Vugts
Geschreven door
Yoeri Vugts

Meer dan tien dweilorkesten dingen mee naar een prijs. Tussen die kanshebbers staan ook een aantal niet-Brabantse orkesten. "Wij komen uit Noordwijkerhout en hebben de grootste carnavalsoptocht van boven de rivieren", zegt Frank Timmers van dweilband 'Koetillers'. "Wij gaan wel voor de prijzen."
Gewoon leutVoor de meeste orkesten staat er helemaal niets op het spel. "Het is gewoon gezellig. We moeten ook oefenen. Maar we doen wel ons best, alleen dan voor de leut", bekent Dewy Bosters van 'Hoe Ist?!' uit Dongen.
Leut hebben ook de ouderen die door de organisatie zijn uitgenodigd op het VIP-deck. "Ik zit dag en nacht thuis, maar nu hebben ze me opgehaald en kan ik naar deze muziek. Ik heb altijd carnaval gevierd, maar nu ik 90 ben ga ik afbouwen."
11/11 De vergelijking met carnaval is snel gemaakt deze middag. Er is bier, muziek, feestkleding. Den Bosch leek weer even Oeteldonk. Bosters: "Maar het is ook al bijna 11/11, november komt eraan!".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.