Heel Holland Bakt met Francis en Manuela: 'Hier staat de winnaar al'

4 september 2016 om 23:19 • Aangepast 21 november 2020 om 07:53
nl
Je zou denken: een cake bakken, dat kan toch iedereen? Maar zo eenvoudig ligt het natuurlijk niet. Een gevulde cake, dat was de eerste opdracht in het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt. André van Duin praatte het aan elkaar in plaats van Martine Bijl. Manuela van der Heijden uit Roosendaal en Francis Kuijk uit Kaatsheuvel bakten alsof hun leven ervan afhing.
Profielfoto van van den Heuvel Peer
Geschreven door
van den Heuvel Peer

Mauela komt uit een echte bakkersfamilie: haar vader, opa en overgrootvader waren ook bakker. "Hier staat de winnaar al", reageerde Van Duin. Ze had een meer dan zestig jaar oud, handgeschreven receptenboekje bij zich. Helaas stond er geen recept voor gevulde cake in.

Wachten op privacy instellingen...

Francis had moeite met het uit elkaar houden van de geur van haar eigen baksel en dat van alle anderen. Haar cake was 'lekker zacht van binnen, lekker smeuïg', oordeelde de vakkundige jury. Ook over de cake van Manuela was de jury enthousiast: "Prachtig, een plaatje. Heerlijk en mals."
MergpijpjesDe technische opdracht: maak acht mergpijpjes in acht minuten. "Nog nooit eerder gemaakt", reageerde Francis meteen. "Geen probleem", aldus Manuela. "Je moet het hoofd koel houden", concludeerde de voice-over en dat leek voor beide deelneemsters geen probleem. De mergpijpjes van beide dames vielen in de smaak.
Nadat alles was geproefd ging de jury overleggen. De mergpijpjes van Francis gingen met de tweede plaats lopen.
Taart met marsepeinHet spektakelstuk van deze week: maak een taart met marsepein. 2,5 uur de tijd kregen de koks en kokkinnen. Plaatjes waren het stuk voor stuk, maar waren ze goed genoeg om de aflevering van volgende week te halen? Manuela kreeg lof voor haar mooie laagjes en lekkere biscuit. En de taart van Francis was 'prachtig'.
Echt zenuwachtig zullen beide deelneemsters niet geweest zijn. Natuurlijk zijn ze door naar de volgende ronde. Waarschijnlijk kunnen we nog lang van hun baksels genieten.
Fijn dat 'Heel Holland Bakt' terug is. Zelfs Geert Wilders ging er even voor zitten. Volgende week is het thema bladerdeeg.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.