Veerle en Sterre (14 en 17) zorgen dat gestrande jongens van eilandje gered worden

5 september 2016 om 08:44
nl
Veerle en Sterre, twee zussen van 17 en 14 uit Tilburg, hebben er zondagavond voor gezorgd dat twee natte en onderkoelde jongens van rond de 12 werden gered van een eilandje bij IJburg bij Amsterdam. Dat meldt de Amsterdamse zender AT5.
Profielfoto van van den Heuvel Peer
Geschreven door
van den Heuvel Peer

De jongens waren gaan bootjevaren, maar konden rond acht uur niet meer op eigen houtje terugkeren. Ze probeerden te zwemmen, maar durfden dat uiteindelijk toch niet aan.
'Bootje dreef weg'Een van de gestrande jongetjes vertelt hoe dat kon gebeuren: "We zaten op een bootje, gingen spelen en toen dreef het bootje weg en zaten we op een eiland. We gingen om hulp roepen, en toen werden we gevonden."
Dat waren dus Veerle en Sterre. "Mijn zus en ik maakten een wandeling hier en toen zagen we die jongens, die vastzaten op een eilandje omdat ze hun boot waren verloren", vertelden ze tegen AT5.
Maken het goedDe twee renden naar een restaurant om de hulpdiensten te bellen. Die konden de twee jongetjes vervolgens in veiligheid brengen. Ze maken het naar omstandigheden goed.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.