Video

Ernstig ruimtegebrek in basisschool Geldrop: partytenten opgezet in aula

5 september 2016 om 18:20 • Aangepast 21 november 2020 om 07:53
nl
Voor de kinderen van groep acht van basisschool De Regenboog in Geldrop begon het nieuwe schooljaar maandagochtend op een wel heel bijzondere manier. De 25 leerlingen krijgen vanwege ruimtegebrek namelijk les in twee partytenten die zijn opgezet in de aula van de school. “Een schrijnende situatie”, schrijft een verontruste moeder aan Omroep Brabant.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Schooldirecteur Rita van der Werf van De Regenboog noemt de partytenten in de aula een ‘noodoplossing’. Het probleem van het ruimtegebrek is volgens de directeur niet nieuw. Het speelt volgens haar al sinds oktober vorig jaar. De Regenboog groeit namelijk gestaag en telt inmiddels elf groepen, terwijl de school maar beschikt over tien lokalen.

Wachten op privacy instellingen...

Volgens de verontruste moeder is het gebrek aan ruimte voor De Regenboog eenvoudig op te lossen. De Regenboog zit namelijk samen met een andere basisschool, De Branding, in een gebouw aan de Amundsenstraat in Geldrop. En de Branding heeft volgens de moeder ruimte over. “De Branding weigert echter een lokaal af te staan”, zegt ze.
'Niet de manier om samen te werken'Dat De Branding ruimte over heeft, bestrijdt Wim Klaassen, namens het bestuur van Eenbes Basisonderwijs waartoe De Branding behoort. Volgens hem heeft De Regenboog bovendien voldoende vierkante meters ter beschikking om alle kinderen te huisvesten.
"Dat zij nu hebben gekozen voor de oplossing van de partytenten is hun keuze", zegt hij. "Wat mij betreft is dit echter niet de manier om als partijen binnen één gebouw samen te werken."
Bal ligt bij gemeenteDirecteur Van der Werf van De Regenboog en Wim Klaassen namens de Branding geven aan dat er de afgelopen tijd diverse keren overleg is geweest tussen de twee scholen, maar dat ze er niet zijn uitgekomen. De bal ligt wat hun betreft nu bij de gemeente Geldrop, de eigenaar van het schoolgebouw. “Zij hebben ons beloofd voor een oplossing te zorgen”, zegt de directeur van De Regenboog.
Intussen zitten de ouders van de leerlingen van groep acht van De Regenboog met de handen in het haar. “Het is nu een discussie en gevecht tussen grote mensen waarvan onze kinderen de dupe zijn”, zegt de verontruste moeder.
Bezoek wethouderDe gemeente Geldrop kon maandagochtend nog geen toelichting geven op de situatie. De schooldirecteur van De Regenboog laat nog wel weten dat de wethouder maandag een bezoek brengt aan de school om zich op de hoogte te stellen van de situatie.    
Wat betreft de voorzitter van het overkoepelend bestuur van De Regenboog, Ivon de Wilde, heeft de situatie waarin beide scholen zich bevinden alles te maken met het feit dat het hier een om een gebouw voor een brede school gaat. "Het gebouw is volgens haar niet ingericht op krimp en groei. Algemene ruimten als een aula, een gymnastiek- of handenarbeidlokaal worden gebruikt door verschillende partijen waardoor er geen ruimte voor overloop is", legt ze uit.

Wachten op privacy instellingen...

'Intiem klaslokaal'Wat De Wilde betreft is de situatie van de partytenten tijdelijk. Ze hoopt niet dat de kinderen langer dan enkele weken op deze manier les hoeven krijgen. Voor de partytenten is gekozen om de kinderen toch nog een beetje het idee van een 'intiem klaslokaal' te geven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.