Video

Hogeschool NHTV in zee met Diederik Stapel: 'Weet als geen ander wat wel en niet mag'

5 september 2016 om 18:28
nl
Diederik Stapel keert terug in het onderwijs. De hoogleraar die in 2011 werd ontslagen op de Universiteit van Tilburg na grootschalige fraude bij zijn onderzoeken, gaat aan de slag op de hogeschool NHTV in Breda.
Profielfoto van Vermonden Ronnie
Geschreven door
Vermonden Ronnie

Stapel gaat lectoren helpen bij projecten en studies. Hij krijgt een contract voor een jaar en werkt twee tot drie dagen per week voor de hogeschool in Breda.
'Enorm voor zijn kiezen gehad'Bestuursvoorzitter Hein van Oorschot van de NHTV werkte eerder aan de Universiteit van Tilburg samen met Stapel. "Wij vinden dat Stapel een tweede kans verdient. Hij heeft het enorm voor zijn kiezen gehad, maar dat is al vijf jaar geleden. Bovendien denk ik dat hij onze lectoren vooruit kan helpen."
Stapel gaat ze helpen bij hun onderzoek. "Ik denk dat hij als geen ander weet wat wel en niet mag. Hij zal de fouten die hij zelf beging, in ieder geval niet meer maken", zo is de overtuiging van Van Oorschot.
Leek definitief eindeStapel kwam in 2011 in het nieuws toen aan het licht kwam dat hij grootschalige fraude had gepleegd bij zijn onderzoeken. Uit een uitgebreid onderzoek bleek dat de geprezen hoogleraar fraude had gepleegd bij tientallen onderzoeken. Hij schreef later een boek over zijn fouten.
Het leek een definitief einde van Stapel in het onderwijs. Hij gaf nog wel even een cursus op Fontys Hogescholen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.