Etienne en Robbie Bax uit elkaar, Etienne verder met Nicolas Musset

5 september 2016 om 16:50
nl
Zijspancrossers Etienne en Robbie Bax gaan aan het einde van dit seizoen uit elkaar. De broers uit Bergeijk rijden samen in het wereldkampioenschap, maar een succes is de samenwerking niet. "We passen qua rijden niet bij elkaar", aldus Etienne.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

Etienne Bax werd in 2015 wereldkampioen met Kaspars Stupelis. Robbie kwam afgelopen winter als vervanger van de Let. De verwachtingen waren hooggespannen, maar de broers konden samen geen potten breken.[youtube:https://youtu.be/90cHezaV9hs]De mannen hebben vanwege de teleurstellende resultaten besloten niet samen verder te gaan. Dat was volgens Etienne geen makkelijke beslissing. "Robbie is mijn broer, voor wie je natuurlijk ook het beste wilt."
Hij vervolgt: "Dat maakt zo’n gesprek natuurlijk extra moeilijk. Gelukkig zijn we er met allen op een positieve manier uit gekomen." Etienne Bax gaat volgend seizoen met de Fransman Nicolas Musset aan het wereldkampioenschap deelnemen. "Nicolas is een super gemotiveerde jongen en heeft maar één doel en dat is wereldkampioen worden. Dat doel heb ik zelf ook."
TestrittenDe twee hebben al een aantal testrittten gemaakt en daar merkte Etienne een klik. "We gaan deze winter vroeg beginnen met trainen om aan elkaar te wennen. We gaan voor 300 procent ons best doen en dan kijken hoever we kunnen komen in 2017." Het is nog niet bekend hoe de toekomst van Robbie eruit ziet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.