Alle bedrijfsbussen van Kunst.nl gestolen: 'Rijdende kunstwerken die echt opvallen'

5 september 2016 om 19:05 • Aangepast 21 november 2020 om 07:52
nl
Een opvallende diefstal in Raamsdonksveer maandagochtend. Bij een bedrijf dat kunstwerken verhuurt zijn alle bedrijfsbussen gestolen. Het gaat om busjes die allemaal bestickerd zijn met felgekleurde kunstwerken.
Profielfoto van Seunis Rebecca
Geschreven door
Seunis Rebecca

Volgens medewerker Helwin van Genderen van bedrijf Kunst.nl was het 'echt schrikken' maandagochtend. De bussen stonden om halfvier zondagnacht nog gewoon op de parkeerplaats aan de Watertoren maar waren om acht uur stuk voor stuk verdwenen.
Professionele bendeZo’n grote diefstal wordt volgens hem niet door een stel ordinaire boeven uitgevoerd. “De politie gaat uit van een bende, want vier bussen krijg je niet zo gemakkelijk gestolen.”
Dat de bussen zich nu nog op de Nederlandse wegen bevinden, lijkt onwaarschijnlijk. “Ze vallen echt op, ze zijn allemaal fullcolour bestickerd”, vertelt de medewerker.
Heeft iemand ze gezien?Het is nog maar de vraag of het kunstbedrijf de bussen ooit nog terugziet. Van Genderen is bang dat de bussen momenteel al in een loods of container zijn opgeborgen. Het bedrijf doet via Facebook een oproep en is op zoek naar mensen die een van de bussen gezien hebben.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.