Video

Nooit meer golven in De Tongelreep: 'Nog snel even afscheid nemen'

6 september 2016 om 00:24 • Aangepast 21 november 2020 om 07:52
nl
Golfslagbad De Tongelreep was dertig jaar lang een begrip in Eindhoven en ver daarbuiten. De enorme glijbanen en het golvende water trokken bezoekers uit de verre omtrek. Maar dalende bezoekersaantallen en het dichtdraaien van de subsidiekraan door de gemeente hebben het einde ingeluid van het golfslagbad.
Profielfoto van Meeuwsen Marrie
Geschreven door
Meeuwsen Marrie

Maandag was de laatste dag waarop bezoekers nog een plons konden maken. Vanwege de sluiting mochten ze er voor één euro naar binnen. En daar maakten veel mensen gebruik van. "Ik kom recht van school en ik wilde nog een keer van de glijbanen af. Die vind je nergens. Wat dat betreft was het golfslagbad erg uniek", zegt een bezoekster uit Eindhoven.

Wachten op privacy instellingen...

Herinneringen ophalenDe Tongelreep trok in de hoogtijdagen een miljoen bezoekers per jaar. Maar de laatste jaren liep dat aantal terug tot minder dan de helft. Voor zwemmers uit de directe omgeving van het bad is de sluiting een behoorlijke domper. "Wij kwamen hier zeker vier keer in de week zwemmen, maar we moeten nu op zoek naar een ander zwembad," zegt een stel jongens uit de buurt.
Voor een gezin uit Tilburg is de laatste dag van het golfslagbad er ook een van nostalgie en herinneringen ophalen. "Ik kwam hier twaalf jaar geleden voor het laatst, als kind. Nu tijdens de vakantie wilden we toch even afscheid komen nemen", vertelt de vader.
Eerder dit jaar besloot de gemeente Eindhoven geen gemeenschapsgeld meer aan het waterpark te geven. Er kwam nog een actie om het bad open te houden. 2000 mensen ondertekenden de petitie maar de gemeente besloot toch het golfslagbad te sluiten. Het is de bedoeling dat er een familiebad voor terugkomt.
De andere baden van het Nationaal Zwemcentrum  De Tongelreep, waaronder het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion, blijven gewoon open. De entreeprijs is na de sluiting van het golfslagbad verlaagd van elf naar zes euro.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.